A vörösbab kalciumban, vasban és foszforban gazdag, melyek a szervezet számára legfontosabb ásványi anyagok közé tartoznak.
A kalcium és a foszfor felelősek az egészséges csontokért és fogakért, valamint közreműködnek a vas felszívódásában. A vas fokozza a betegségekkel szembeni ellenállóképességet.
A foszfor fontos a szívműködés szabályozásához és egészségesen tartja a fogakat.

Tápanyagtartalom:
100g-ban átlagosan (kJ / kcal) 1259 / 301
Fehérje (g / 100 g) 21,3
Szénhidrát (g / 100 g) 47,8
Zsír (g / 100 g) 1,6
Élelmi rost (g / 100 g) 23,2
Ásványi anyagok: kálcium, vas, kálium, nátrium, foszfor, magnézium
Vitamin: A, B1, B2, B3, B6, C, E

Jótékony hatással van: egészségvédő, szívműködést szabályozó, csontok-,fogak egészsége
Felhasználása: salátákhoz, levesekhez, főzelékekhez, mexikói ételek készítéséhez.